Onze projecten

Bekijk hier een aantal van onze projecten!

Renovatie Sleeswijk Amsterdam

Vijf bouwblokken met portieketagewoningen in de Wegener-Sleeswijkbuurt in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West worden door corporatie Eigen Haard gerenoveerd. Eigen Haard is de eerste Amsterdamse corporatie die aan de slag gaat met het renoveren van de woningvoorraad naar Nul-op-de-Meter. Ensel produceert en monteert alle balkons, in opdracht van Dura Vermeer.

Huygens College Heerhugowaard

De bestaande huisvesting van het Huygens College aan de Bergmolen in Heerhugowaard is functioneel en technisch verouderd. De Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland (SOVON) en de gemeente Heerhugowaard hebben het initiatief genomen tot vervangende nieuwbouw. De nieuwbouw krijgt een omvang van circa 7.300 m² BVO inclusief twee gymzalen en zal naast het huidige schoolgebouw van het Huygens College gerealiseerd worden.

Nieuwbouw Polaris Groningen

Begin 2017 is het voormalige kantoor van de Rabobank aan de Pleiadenlaan gesloopt. Het markante gebouw maakt plaats voor een nieuw gebouw dat Polaris gaat heten.

Datacenter Groningen

In navolging van Rotterdam krijgt Bytesnet ook in Groningen een eigen datacenter. Het wordt gebouwd op de Zernike Campus.

MFA de Dobbe Anjum

Door deze samenwerking tussen het dorp Anjum en NAM kon een nieuw MFA gerealiseerd worden en wordt het dorpshart van Anjum gerevitaliseerd. Ensel heeft in dit project al het staalwerk gerealiseerd, wat ook in eigen huis getekend is.

Stationsgebied Assen

Het stationsgebied in Assen ondergaat een ware metamorfose. In 2017 is de bouw van ons nieuwe station gestart. Het ontwerp van Powerhouse Company/De Zwarte Hond maakt dat Assen sinds 2018 beschikt over een markante en gastvrije entree. Het nieuwe station is open en transparant en heeft een indrukwekkende driehoekige luifel die alle stationsonderdelen met elkaar verbindt.

Perrongebied Assen

Het perrongebied in Assen is in 2017 flink vernieuwd. Ensel heeft hekken en replicakolommen geleverd.

Verbouw Doc Direkt Winschoten

In Winschoten bevindt zich één van de kantoren van Doc Direkt, de informatiehuishouding van de overheid. In opdracht van BAM Bouw & Techniek heeft Ensel voor de verbouwing van dit kantoor de constructieve onderdelen van het interieur geleverd, waaronder trappen en balustraden.